INFORMATIE

JULLIE TROUWERIJ IS NIET COMPLEET ZONDER

ENTERTAINMENT

Er is één ding dat je niet kunt downloaden: Live Entertainment

Bij het boeken van entertainment zijn er weer veel mogelijkheden en de keuze van het soort entertainment hangt natuurlijk af van jullie persoonlijke wensen.
Zo wil de één een volledige band, de ander een DJ of zelfs een combinatie van de twee.

Net als bij populaire feestlocaties zijn populaire bands ook snel volgeboekt op de piek trouwmaanden.
Hier zijn een aantal tips die we je mee kunnen geven bij het benaderen van bands:

MUZIEKSTIJL

Bepaal samen wat voor muziekstijl jullie leuk vinden.

IEDEREEN GELUKKIG ?

Bekijk wat het merendeel van de gasten leuk zou vinden (bedenk hierbij wel dat je het niet iedereen naar de zin kan maken, het blijft jullie dag)

BUDGET

Bepaal het budget wat je voor entertainment wilt uitgeven. (kijk uit met boekingskantoren: Je betaald hier vaak veel geld voor hun diensten en het uiteindelijke contact/regelwerk is toch altijd met de band direct)

TEVEEL KEUZE

Bekijk 2 of maximaal 3 bands en maak hier een keuze uit. (Bezoek je er meer dan loop je het gevaar dat je door de bomen het bos niet meer ziet)

GELUIDSLIMIET

Is er een geluidslimiet voor de locatie. Dit is kan gevaarlijk zijn voor apparatuur en als het geluidsniveau te zacht wordt kan het zijn dat de band niet tot zijn recht komt. Om deze reden accepteren de betere bands vaak geen geluidslimiters.

OPENINGSDANS EN VERZOEKNUMMERS

Bespreek je wensen ook al op de kijkrepetities van de desbetreffende bands: Willen jullie een openingsdans, speciale verzoeknummers of een extra set muziek.

INCLUSIEF ALLES !

Zorg dat de band incl. geluid en licht komt en dat dit inbegrepen is in de prijs.

GEEN 'WEDDING CRASHERS' GRAAG

Als je door een band wordt uitgenodigd op een trouwerij waar zij spelen, bedenk dan dat ze dit ook bij jou kunnen doen. Een professionele band zal het geen probleem vinden om vast te leggen dat er geen extra gasten komen kijken.

KWALITEIT BEPAAL JE ZELF

Een demo of video geeft een leuke indicatie van een band, maar ga altijd de band beluisteren. Alleen dan kun je zeker zijn van de kwaliteit van een band.

BENODIGDE RUIMTE

Vraag naar de ruimte die de band nodig heeft en of ze behoefte hebben aan een podium.

AVONDVULLEND PROGRAMMA

Bespreek het aantal sets die de band speelt en hoe die grofweg worden ingevuld. (probeer alleen niet alles te bepalen, een professionele band weet hoe ze hun werk moeten doen. Wil je alles in de hand hebben kun je misschien beter een DJ huren of een cd opzetten.)

OPTIE OF BOEKING

Boek het liefst zo vroeg mogelijk, maar je hoeft nooit ter plekke te beslissen of je een band wilt. Neem zonodig een optie om een paar dagen bedenktijd te hebben.

CONTRACT

Zet de afspraken en tijden met een band vast in een contract, zodat je met een gerust hart verder kunt gaan met het regelen van jullie trouwerij....