INFORMATIE

HULP VAN DE

CEREMONIEMEESTER

Je bent gevraagd als ceremoniemeester. Gefeliciteerd! Wat betekent dat eigenlijk...?

Jullie zijn de aangewezen personen om alle voorbereidingen te treffen voor jullie eigen bruiloft. Met name tijdens de trouwdag is het de bedoeling dat je je niet meer bezig bent met het aansturen van mensen en het oplossen van kleine problemen.
Om helemaal van jullie dag te kunnen genieten is het handig ruim van te voren een ceremoniemeester in te schakelen.
Dit kan de regelneef zijn uit de familie of een goede vriend. Is deze niet aanwezig of is de bruiloft te omvangrijk dan kun je ook de hulp een weddingplanner of een professionele ceremoniemeesters inschakelen.

Hieronder een aantal belangrijke zaken voor het bruidspaar en ceremoniemeester:

BESPREEK ALLE PLANNEN

Bespreek in een vroeg stadium alle plannen en afspraken uitvoerig.

DRAAIBOEK

Maak samen een draaiboek waarin alle taken en afspraken staan. (ga niet te ver op de details in en zorg dat alles haalbaar is).

GASTENLIJST

Bespreek de gastenlijst en wie voor wat is uitgenodigd.

AANSPREEKPUNT

Bekijk welke bedrijven er ingehuurd zijn en kies een aanspreekpunt voor elk bedrijf.

VERLOOP VAN DE DAG

Een aantal weken voor de bruiloft is het slim om met de bedrijven door te spreken wat het verloop van de dag zal zijn, wat hun taken zijn, en waar en hoe laat ze verwacht worden of aanwezig kunnen zijn.

SKETCHES

De ceremoniemeester houd ook contact met alle vrienden en familie in het geval er nog sketches en liedjes voorgedragen worden.

SPEECH

Het is gebruikelijk dat de ceremoniemeester een speech geeft, mocht je geen geboren spreker zijn bereid hem dan van te voren voor of schrijf de speech op.

HOU DE KOSTEN BIJ

Help het bruidspaar om de kosten in kaart te brengen.

CONTANTE BETALINGEN

De ceremoniemeester zorgt ook voor de mogelijke contante betalingen die gedaan moeten worden nadat de avond is afgelopen.

UITVOEREN DRAAIBOEK

Als het einde van het feest nadert heeft de ceremoniemeester contact met de entertainment, zodat deze op tijd het laatste nummer inzet en het bruidspaar kan vertrekken.

VRIJGEZELLENFEEST

Een extra taak van de ceremoniemeester (volgens traditie) kan zijn: Het regelen van het vrijgezellenfeest!!!