Trouwlocatie | hoe kies je de juiste?

Trouwlocaties.
Wat is jullie droom t.a.v. een trouwlocatie?
Is het qua budget haalbaar, voldoet het qua grootte ook aan jullie wensen, zodat je alle gasten goed kunt ontvangen?

Natuurlijk is ook de ligging en de sfeer van de locatie belangrijk.
Er zijn in ieder provincie wel een aantal mooie trouwlocaties te vinden.
Het is sowieso raadzaam om de locatie te gaan bezoeken en in goed overleg met de manager of beheerder afspraken te maken over de tijdsindeling en de faciliteiten.

Trouw en feestlocatie ineen?
Als de sfeer en de mogelijkheden van de trouwlocatie op elkaar aansluiten, creëer je een combi van trouwen en feesten op één locatie. Een ideale optie met alles ineen. Vaak is dit budgettair ook veel aantrekkelijker.

Zelfs de huwelijksinzegening  kan op de locatie plaatsvinden. Een trouwambtenaar kan naar de locatie komen en daar de plechtigheid officieel voltrekken.

Budget.
Omdat de prijzen vaak nogal uiteen liggen is het goed om bij de locaties waar jullie je goed bij voelen offertes aan te vragen. Leg die vervolgens rustig naast elkaar.
Controleer goed of alle afspraken kloppen en duidelijk zijn voor iedereen.  Zo kun je onaangename verrassingen achteraf voorkomen.

Tips.

  • Bepaal van tevoren een budget.
  • Kies een trouwlocatie die voor jullie gasten makkelijk bereikbaar is.
  • Let goed op dat er op de trouwlocatie geen (geluids)belemmeringen zijn tijdens jullie trouwceremonie. (Bijv. genoeg plek voor de entertainment of stroompunt voor een microfoon en speakers)
  • Zet bij serieuze interesse van jullie kant meteen een optie, zodat de jullie datum voorlopig voor jullie gereserveerd is.

Lees meer over de perfecte trouwlocatie op onze trouwlocatie-infopagina.

Hebben jullie nog praktische tips en mooie ideeën, laat het ons dan weten!