bride, groom, wedding-6230420.jpg

Tips voor het regelen van jullie trouwerij – COVID-19 editie.

Corona Update | 13-8-2021
Het is natuurlijk erg belangrijk dat jullie een gedegen plan hebben voor de trouwerij, zeker nú in deze onzekere Corona tijd!

Met dagelijkse veranderingen van de regels voor een veilige huwelijksvoltrekking, feestjes en recepties is het makkelijk het overzicht geheel te verliezen. Op Rijksoverheid.nl zie je de laatste afspraken, maar ook deze afspraken veranderen vaak weer na elke corona-persconferentie.

Hierbij wat handige tips als je je trouwdag niet tot in het oneindige wilt blijven uitstellen, maar tegelijkertijd ‘je kop niet in het zand wilt steken’. Zo kun je toch proberen er een gezellige, maar ook veilige dag van te maken voor alle gasten.

  • Op dit moment geldt er geen maximum aan het aantal bezoekers meer voor huwelijksvoltrekkingen, trouwfeesten en recepties, hou er rekening mee dat dit bij een opleving van het aantal corona-besmettingen zo maar weer kan veranderen.
  • Gasten moeten op dit moment 1,5 meter afstand houden, zorg dat je hier bij het uitzoeken van de trouwlocatie rekening mee houdt. Je kunt verwachten dat net als in de winkels geldt, hoe meer ruimte hoe meer gasten.
  • Ventilatie is ook thuis en op de scholen al langer een hekel punt, dit is ook een punt om rekening mee te houden bij het kiezen van de trouwlocatie.
  • Gasten moeten op dit moment een vaste zitplek hebben, dit maakt het natuurlijk niet makkelijker om een feestje te organiseren. Maar sfeervolle achtergrondmuziek van een DJ en/of zangeres kan mogelijk een optie voor jullie zijn!
  • Op dit moment zijn er in de buitenlucht minder beperkingen dan voor binnen, of dit zo blijft hangt af van de ontwikkelingen rond de Covid-19 situatie, maar een tent met open zijkanten kan een mooie optie zijn om mee te nemen in de trouwerijplanning.

Blijf de site Rijksoverheid.nl in de gaten houden, vooralsnog is daar het advies: heeft u klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten, verhoging of koorts? Blijf dan thuis. Heeft u huisgenoten met koorts, benauwdheid of beide? Dan moet u ook thuis blijven. Dit geldt voor alle aanwezigen.

Hebben jullie nog praktische tips en mooie ideeën, laat het ons dan weten!