couple, wedding, marriage-4615557.jpg

De beste trouwtrends in 2021 | De intieme micro-bruiloft

Geen zin om jouw huwelijksfeest nogmaals uit te stellen? In 2021 wordt een bruiloft steeds vaker gevierd op een intieme manier. Dit wordt ook wel een micro-bruiloft genoemd!

Opzet
In basis is de micro-bruiloft hetzelfde als de traditionele bruiloft, inclusief welkomstdrank, catering, een trouwambtenaar, de bruidstaart, maar dan natuurlijk een kleinere party met jullie favoriete muziek.

Hoeveel personen nodigen jullie uit?
Om het intieme karakter van de micro-bruiloften te realiseren worden er meestal tussen de 25 en 40 mensen uitgenodigd.

Trouwlocatie
Thuis trouwen wordt echt een trend.
Denk eens aan de optie om te trouwen in het huis of de tuin van bijvoorbeeld je ouders, familieleden of zelfs vrienden. Dit past natuurlijk prachtig in het micro-bruiloft concept.
Lukt dit niet? Kijk dan eens naar de mooie, kleinere en sfeervolle trouwlocaties.

Voordelen micro-bruiloft:

  • Micro betekend vaak minder kosten, maar niet altijd minder luxe.
  • Het trouwfeest wordt nog intiemer doordat je de tijd veel bewuster met je gasten kunt doorbrengen en zo echt kunt genieten.
  • Je hoeft je aandacht slechts over een klein aantal gasten te verdelen, dus meer ‘one-on-one’ tijd met de belangrijkste mensen in je leven.
  • Door het micro-karakter kun je je makkelijker aan de eventuele maatregelen houden en kun je tegelijkertijd optimaal genieten.

Tips voor een coronaproof micro-bruiloft:

  1. Boek vroeg! Veel bruiloften zijn wegens de corona uitgesteld, maar doordat langzaamaan steeds meer mogelijk is zal het mogelijk ook wat lastiger worden om een trouwlocatie of leverancier te vinden die op jullie datum nog beschikbaar is.
  2. Mag je nog niet dansen tijdens het trouwfeest? Denk eens na over een Silent Disco. Dit is een prima manier om zonder geluidsoverlast thuis een party te vieren.
  3. Zelfs met een kleiner aantal gasten kan het voorkomen dat er enkele gasten niet op jullie trouwdag aanwezig kunnen zijn. Om toch iedereen te betrekken kun je ook eens informeren naar een trouwerij-live-stream!
  4. Betrek je leveranciers in jouw plannen, zij weten als geen ander hoe je je bruiloft coronaproof kunt maken, je zult zien dat zij zeer gemotiveerd zijn om mee te denken bij het vinden van een passende oplossing.