bride, groom, matrimony-690292.jpg

De beste tips voor trouwplannen in corona-tijd

Zelfs tijdens de Corona-pandemie kun je best een trouwerij plannen!

Als jullie je eigen bruiloft aan het regelen zijn, zullen jullie gemerkt hebben dat er talloze onzekerheden zijn rond COVID-19. Wat voor jullie van belang is, en wat dat in het bijzonder voor jullie trouwerij zal betekenen, hangt echt af van jullie (vermoedelijke) trouwdatum. Ook het aantal gasten, de locatie en de mate van reizen die nodig zijn (voor jullie gasten) zijn van belang.

Door de steeds hogere vaccinatie graad in Nederland is de verwachting dat er steeds meer mogelijk zal zijn in de toekomst. 
Tegelijkertijd kunnen we op dit moment voorzichtig aannemen dat elke bruiloft in de nabije toekomst er anders uit zal zien. Is het nu alleen op een kleinere schaal mogelijk of op een later moment op een wat grotere schaal?

Om jullie voor te bereiden waar je het beste rekening mee kunt houden, en om jullie te helpen als jullie helaas plannen weer moeten wijzigen, hebben we een wedding-post gemaakt om jullie een beter beeld te geven van waar je met jullie trouwplannen nu en voor de komende maanden het beste rekening mee kunt houden inzake Corona.

  • Door de onzekerheid omtrent Corona zijn huwelijksdagverzekeringen op dit moment vaak niet meer mogelijk, accepteer daarom alleen een optie van een trouwleverancier die jullie toestaat de trouwdatum kosteloos te wijzigen of de hele opdracht te annuleren.
  • In de buitenlucht is de kans dat jullie meer gasten mogen uitnodigen waarschijnlijk groter.
  • Het is te verwachten dat niet alle gasten aanwezig kunnen zijn op jullie trouwerij, door bijvoorbeeld een corona besmetting, quarantaine of misschien een inreisverbod vanuit het buitenland. Kijk daarom ook naar mogelijkheden om jullie ceremonie en trouwfeest naast op locatie ook online te kunnen volgen. 
  • Stuur een trouwaankondiging per post waarbij de gasten zich ook online kunnen registreren. Zo kun je iedereen in geval van een wijziging in trouwdatum op de hoogte stellen. Trouwerijregelen.nl biedt hiervoor een gratis trouwpagina, vraag naar de mogelijkheden.
  • Kijk bij het kiezen van een trouwlocatie of er ook een mogelijkheid bestaat om de ceremonie en het feest naar buiten te kunnen uitwijken. Mogelijk is een open tent een mooi plan-B.

Hou altijd de site Rijksoverheid.nl in de gaten voor het laatste nieuws omtrent Corona en trouwen tijdens de Conona-periode, daar geldt nog steeds het advies: heeft u klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten, verhoging of koorts? Blijf dan thuis.
Heeft u huisgenoten met koorts, benauwdheid of beide? Dan moet u ook thuis blijven. Dit geldt voor alle aanwezigen.

Hebben jullie nog andere praktische tips hoe je in corona-tijd veilig je trouwerij kunt plannen, laat het ons dan weten!