OVER ONS WIE GAAT BINNENKORT TROUWEN TROUWADVIES ADVERTEREN VOOR DE TROUWDAG
DE TROUWDATUM
DE UITNODIGING
ONDERTROUW
12 TOT 6 MAANDEN
6 TOT 3 MAANDEN
3 TOT 1 MAAND
1 MAAND TOT 1 DAG


 DE TROUWDAG
HET BURGELIJK HUWELIJK
HET KERKELIJK HUWELIJK
BRUIDSKLEDING
BRUIDSVERZORGING
FEESTLOCATIE
ENTERTAINMENT
VERVOER
CATERING
CEREMONIEMEESTER
FOTO/VIDEO
TROUWEN
  IN HET BUITENLAND

WEDDINGPLANNER
RINGEN
BRUIDSTAART
BRUIDSBOEKET
DE HUWELIJKSREIS
BEDANKJES

Elk huwelijk begint met de ondertrouw of huwelijksaangifte. Je kunt hiervoor terecht bij de afdeling burgerzaken van je gemeente.

Bij de ondertrouw moet je ook aangeven hoe wie welke achternaam gaat dragen. Zo kun je de achternaam van je man aannemen, je eigen naam houden, een combinatie van beide namen maken (eerst je eigen naam en dan die van je toekomstige man). Het is zelfs mogelijk dat je man jouw achternaam aanneemt.

Indien een van jullie uit het buitenland komt, kunnen er afwijkende regels zijn. In dit geval moet de desbetreffende gemeente dit vaak eerst uitzoeken in het land van herkomst.

Voor de ondertrouw heb je een aantal officiŽle papieren nodig:
  • Identiteits papieren van jullie beiden.
  • Afschrift geboorteakte.
  • Een uitreksel uit de gemeentelijke basisadministratie.

Voor mensen die niet in nederland geboren zijn moeten bovenstaande papieren in het land van herkomst opgevraagd worden. Ook moet er bewijs van burgelijke staat worden aangevraagd en moeten vervolgens alle documenten gelegaliseerd worden.

Als bruid en/of bruidegom een visum hebben in Nederland moet er ook nog toestemming worden verleend van de Vreemdelingendienst (IND). Je gemeente weet hier meer van.

Houd er rekening mee dat documenten aanvragen in het buitenland soms erg lang duurt. [Begin dus tijdig met de voorbereidingen.....]Suggesties   |  Contact
© 2013/2014 Trouwerijregelen.nl