OVER ONS WIE GAAT BINNENKORT TROUWEN TROUWADVIES ADVERTEREN VOOR DE TROUWDAG
DE TROUWDATUM
DE UITNODIGING
ONDERTROUW
12 TOT 6 MAANDEN
6 TOT 3 MAANDEN
3 TOT 1 MAAND
1 MAAND TOT 1 DAG


 DE TROUWDAG
HET BURGELIJK HUWELIJK
HET KERKELIJK HUWELIJK
BRUIDSKLEDING
BRUIDSVERZORGING
FEESTLOCATIE
ENTERTAINMENT
VERVOER
CATERING
CEREMONIEMEESTER
FOTO/VIDEO
TROUWEN
  IN HET BUITENLAND

WEDDINGPLANNER
RINGEN
BRUIDSTAART
BRUIDSBOEKET
DE HUWELIJKSREIS
BEDANKJES

Foto

Jullie bruiloft wil je natuurlijk vastleggen op foto en misschien zelfs op een video.
Dit kun je natuurlijk door een familielid of kennis laten doen, maar houdt er rekening mee dat dit dé manier is om jullie perfecte trouwdag voor eeuwig vast te leggen.
Foto's geven een goede indruk van de dag, een video zorgt dat je de speciale momenten steeds weer opnieuw kunt beleven, incl. alle emoties.

Voor het uitzoeken van een professionele fotograaf kunnen we een aantal tips meegegeven:

 • Vraag altijd om een eerder gemaakte trouwreportage of probeer contact te krijgen met eerdere klanten van de fotograaf en vraag om hun ervaringen. Als de fotograaf niets wil laten zien of je geen indruk kan geven moet je je afvragen of dit de juiste fotograaf is voor jullie dag.
 • Vraag de fotograaf naar zijn ideeën over een concept voor jullie trouwdag. Behalve de standaard foto’s is het natuurlijk belangrijk dat de fotograaf een compleet verslag maakt van jullie dag.
 • Zorg ook dat je weet wie je boekt. Komt de eigenaar zelf de foto’s maken of stuurt hij een medewerker?
 • Wat gebeurt er als de fotograaf verhindert is of plotseling ziek wordt, is hier iets voor geregeld?
 • Zet alle afspraken op papier en vermeld hierbij ook wat er in de prijs inbegrepen is en wat niet. Zo voorkom je achteraf torenhoge prijzen van een fotograaf. Totdat er betaald is blijft de fotograaf eigenaar van jullie fotomateriaal.


Video

Steeds vaker laten mensen naast foto’s ook een video maken van hun bruiloft.
Met video heb je de mogelijkheid om echt de belangrijke momenten voor eeuwig vast te leggen met beweging en geluid. Ook voor video is het heel belangrijk wie je vraagt/inhuurt. Iedereen kan zich professionele ‘video-opnametechnicus’ noemen.

Hier alvast een aantal tips voor het uitzoeken van deze ‘video-opnametechnicus’:

 • Bekijk ook hier wat eerder werk of een promofilmpje om een indruk te krijgen van het werk en de stijl van de technicus. Als je niets kan bekijken is het misschien handig om verder te zoeken.
 • Neem iemand die veel ervaring heeft en het liefst gespecialiseerd is in bruiloften.
 • Vertel iets over jezelf en jullie plannen en kijk en wat voor ideeen de technicus heft voor jouw bruiloft. Het volstaat natuurlijk niet met een opname van de belangrijke momenten. Een video moet je zien als een film van je bruiloft.
 • Maak een paar weken voor de bruiloft een afspraak met de technicus om alles door te nemen. Maak een draaiboek waarin je de planning van de dag opneemt en de namen van belangrijke personen en gebeurtenissen.
 • Kijk of de video ook nog bewerkt wordt of dat de video gewoon 1 op 1 op een videotape/dvd gezet wordt. Een onbewerkte video is niet echt bruikbaar om later terug te kijken. Het is ook een vak apart om de video goed te bewerken.
 • Een leuke aanvulling op de bruiloftvideo kun je doen door bijvoorbeeld een foto-slideshow van jullie jeugd toe te voegen tot het moment dat jullie gaan trouwen.
 • Zet ook hier alle afspraken op papier vast en bepaal wat er in de prijs zit inbegrepen en wat niet.
 • Ook hier blijft de video-opname eigendom van de video-opnametechnicus.
Suggesties   |  Contact
© 2013/2014 Trouwerijregelen.nl